Een Big band Battle...
Zondag 15 Maart -14:30 uur

Een Big band Battle...
A.s. zondag maar liefst 2 Big Bands.
Big Band Gabanza & Big Band Seabreeze

Big Band Gabanza
Na een aantal spetterende optredens in de eerste seizoenshelft, waaronder het Bot Bouw Festival te Heerhugowaard en Big Band Festival Alkmaar, is Big Band Gabanza nu eindelijk weer eens te horen in Het Meterhuis! Deze spetterende Big Band o.l.v. Miklós Fürst is inmiddels niet meer weg te denken uit de Noord-Hollandse muziekscene. Als vertolker van de mainstream Big Band muziek, met uitstapjes naar het modernere werk, weet Big band Gabanza elke keer de zaal weer op de kop te zetten! De swingende uitvoeringen van o.a. Basie, Nestico, maar ook Pastorius laten niemand onberoerd, en zorgen elke keer weer voor een onvergetelijk optreden!

Big Band Seabreeze
"Bigband-jazz van de bovenste plank, daar draait het om bij de Seabreeze Big Band. Zeventien gedreven muzikanten, een fantastische zangeres en een ervaren muzikaal leider. Een inspirerend repertoire met de vroege Count Basie-swing en de muziek van Ella Fitzgerald en Frank Sinatra, maar ook met het uitdagende werk van moderne top-bigbands als de Big Phat Band. Fluisterzachte ballads en knallende up-tempo nummers. Optredens van de Seabreeze Big Band zijn altijd energiek en origineel en maken elke gelegenheid tot een feest. De Seabreeze Big Band speelt in de klassieke bigbandbezetting: trompetten, trombones, saxofoons, ritmesectie. Sinds zijn oprichting in 1979 heeft de band zich ontwikkeld tot één van de avontuurlijker amateur-bigbands. Zo werd de band jarenlang geleid door componist/arrangeur/dirigent Konrad Koselleck, die de band met veel succes gebruikte als proeftuin voor zijn composities en arrangementen.

De leiding van de Seabreeze Big Band is inmiddels alweer enkele jaren in handen van trombonist Erik Blok. Erik studeerde aan de conservatoria van Alkmaar en Amsterdam, is een doorgewinterde dirigent en een bigband-liefhebber pur sang. Hij speelde onder meer in het internationaal optredende Glenn Miller Orchestra en in de Holland Big Band van Loet van der Lee."

Zondag 15 Maart - 14.30 uur
Het Meterhuis
Minckelersweg 2 m
2031 EM Haarlem
 
[afmelden]
[disclaimer]

[reclame]